טיפ: משתמשים ב- Skype? כך תשמרו על הפרטיות שלכם

טיפ: משתמשים ב- Skype? כך תשמרו על הפרטיות שלכם

רונן מואס
03.09.12

אפילו אם אתם נמנים בין אלה שנחשבים לזהירים כשאתם גולשים ברשת או מעדכנים סטטוסים ברשתות החברתיות, עדיין יתכן שתעדיפו שאחרים לא ייחשפו להיסטורית השיחות שלכם, במיוחד אם השתמשתם במחשב ציבורי.  

קרה לכם פעם שהתחברתם ל- Skype שלכם ממחשב ציבורי או של חבר ופתאום הממשק הציג לכם התראה על שיחות שכבר ניהלתם בעבר? למה זה קורה ולמה זה צריך להדליק לכם נורה אדומה? כאשר אתם משתמשים בתוכנות להודעות מידיות, כמו לדוגמא ה Messenger של מיקרוסופט, היסטורית השיחות שלכם נשמרת בצורה מקומית על המחשב שבו השתמשתם לביצוע השיחה. ב Skype  הממשק עובד בצורה קצת שונה, בנוסף לשמירת הנתונים המקומית, התוכנה שומרת את ההיסטוריה גם בענן, כלומר – על מחשב מרוחק.

נכון, הרבה מהמשתמשים ימצאו שזה דווקא די שימושי, המידע שאוכסן עבורכם בענן מסונכרן בצורה אוטומטית למחשב החדש והמידע שלכם נשאר נגיש גם אם אתם משתמשים כעת במחשב אחר. אז על איזה מידע בדיוק אנחנו מדברים כאן? למה ולכמה זמן המידע הזה נשמר? ובכן, מדובר בהיסטורית השיחות שלכם – מילה במילה, ולא, Skype לא עושה שום ניסיון להסתיר את העובדה שהיא שומרת את המידע הזה וגם לא למשך כמה זמן היא הולכת לשמור אותו. אין פה שום ניסיון לגנות את Skype או את המדיניות שלה - אתם, המשתמשים, צריכים לדעת ולהכיר את 'תנאי השימוש' להם הסכמתם (גם אם לא קראתם) כשהתקנתם את Skype לראשונה. אך אין פה שום ניסיון לגנות גם אתכם, המשתמשים, אלא להפנות את תשומת ליבכם לעובדה שהשיחות שלכם מתועדות ואם אתם לא רוצים שתוכן השיחות שלכם ייחשף לאחרים, ובכן, המשיכו לקרוא.

כאמור, ליתרון של שמירת הנתונים בענן מתלווה סכנה ממשית שתוכן השיחות שלכם ייחשף. למה? כי כאשר אתם מתחברים לחשבון ה Skype שלכם ממחשב ציבורי או של חבר, כל ההתכתבויות שלכם מהעבר נשלחות לאותו מחשב ונשמרות עליו באופן מקומי וניתן לגשת אליהן אפילו אם התנתקתם מה Skype לאחר שסיימתם את השיחה. כל מי שיודע איפה לחפש יוכל לראות עם מי דיברתם ועל מה, אלא אם כן תמחקו את היסטורית השיחה לפני שאתם מתנתקים, וזה נעשה כך:

פתחו את ממשק ה- Skype, היכנסו ל"כלים" ובחרו ב"אפשרויות". ייפתח לכם החלון הבא:

post 26 1

צילום מסך Skype

בלחיצה על הלשונית "פרטיות" ייפתח לכם, בערך באמצע המסך, הכיתוב "שמור היסטוריה למשך" כפי שתוכלו לראות בתמונה הבאה:

post 26 2

צילום מסך Skype

(כפי שאולי שמתם לב, ברירת המחדל שבה בחרהSkype  לשמירת ההיסטוריה שלכם הוא "זמן בלתי מוגבל"...).

לחיצה על "נקה היסטוריה" בתמונת המסך שלמעלה תפתח לכם את החלון הבא:

post 26 3

צילום מסך Skype

לחיצה על 'מחק' תנקה את היסטורית השיחות שלכם גם מהמחשב המקומי בו השתמשתם לביצוע השיחה וגם מהענן כך שהמידע לא יסונכרן למחשבים אחרים שתתחברו אליהם בעתיד. אבל אם או בלי קשר לעובדה שניתן למחוק את היסטורית השיחות, לעולם אל תעבירו מידע כמו מספר כרטיס אשראי, כתובת או אפילו מספר טלפון בתוכנות להודעות מידיות. בינינו, אתם אף פעם לא יכולים להיות לגמרי בטוחים שהמידע ש"מחקתם" באמת נמחק, או כמו שאמר קרמבו ב'מבצע סבתא': "דה אנמי איז ליסטנינג".

ניתן גם לשתף חבר >
  • הדפס
  • דוא"ל