לא יכולים להיפרד מהנטפליקס? כך תגנו על חשבונכם

ESET
31.03.20

שירותי הסטרימינג פופולריים במיוחד בימים אלה בעקבות משבר הקורונה ונטפליקס בראשם. עברייני רשת מנסים להרוויח מהמצב ומנסים להשיג בעורמה את שמות המשתמש והסיסמה, אולי אפילו גם את כרטיס האשראי.

אז מה צריך לעשות כדי להגן על חשבון הנטפליקס שלנו?

  1. היו מודעים לניסיונות פישינג:

    בדרך כלל מיילים של ספק שירות שמבקש מכם לעדכן פרטים אישיים או פרטי תשלום, יהיה מייל מעברייני רשת שמנסים לדלות מכם פרטים אישיים. במידה וקיבלתם פניה כזו שכוללת קישור בתוך המייל, כדאי שתתחברו באופן עצמאי לאתר של ספק השירות או שתיצרו עמו קשר טלפוני.

netflix fishing try1

דוגמה לניסיון פישינג בהתחזות לנטפליקס

  1. סיסמה ייחודית וחזקה:

    השתמשו בסיסמה ייחודית עבור השירות, והקפידו לעדכן אותה אחת לתקופה. תוכלו להשתמש במדריך הבא לקביעת סיסמה חזקה. זהו כלל שתופס לכל השירותים – אם אתם משתמשים באותו מייל להירשם לכל השירותים ובנוסף באותה הסיסמה, במידה ואחד השירותים נפגע והמידע דולף, פרטי הכניסה שלכם חשופים לכל מי שישים ידו על המידע.
  1. שימרו על המחשב שלכם בטוח:

    מחשב נקי מוירוסים ונוזקות יסייע לשמור על הנטפליקס בטוח. סימנים שיכולים להצביע על מחשב נגוע הם איטיות, קריסה, אתחול שלא ביצעתם ופרסומות וחלונות קופצים בעת הצפייה. במידה אתם חושבים שאכן המחשב שלכם נגוע, תוכלו להריץ תוכנת אנטי וירוס.
  1. התנתקו ממכשירים בהם אינכם משתמשים:

    היום גם בחדרי הכושר (שאנחנו כרגע לא יכולים ללכת אליהם) מכשירי הכושר מצוידים במסכי צפיה אליהם אפשר להתחבר עם חשבון הנטפליקס האישי. השארת החשבון פעיל עלולה להפוך אותו לפגיע, במיוחד אם השתמשתם בו באמצעות מכשיר שמחובר ל-Wi-Fi ציבורי.

    כאשר אתם מסיימים צפייה בתוכן, הקפידו להתנתק מהשירות. באופן כללי לא כדאי להשאיר שירותים שעליהם אנו מנויים פעילים במכשירים שאינם בשימוש הקבוע שלנו. תוכלו גם להתנתק מכל המכשירים בקליק אחד על ידי כניסה להגדרות ובחירה ב"יציאה מהחשבון בכל המכשירים".

exit devices pic

"יציאה מכל המכשירים"

  1. בדקו את "נצפה לאחרונה":

    נטפליקס מציעה לנו תכנים בהתבסס על תכנים בהם צפינו והטעם האישי שלנו. על ידי בדיקה של אפשרות הנצפה לאחרונה, תוכלו לראות האם יש תוכן שלא אתם צפיתם בו. (תוכלו למצוא את המידע הזה באמצעות התחברות לחשבון, כניסה לחשבון ובחירה ב"פעילות צפייה" מתחת ל"פרופיל שלי")

    בנוסף, על אותו עיקרון, אם אתם רואים ב"המשך צפייה" תכנים שלא צפיתם בהם, כנראה מישהו צופה במקומכם.

 

ניתן גם לשתף חבר >
  • הדפס
  • דוא"ל