5 טיפים – כך תשמרו על הפרטיות שלכם באינסטגרם

5 טיפים – כך תשמרו על הפרטיות שלכם באינסטגרם

גיל נוילנדר
28.01.15

אינסטגרם זה מקום מעולה לשתף את התמונות שלכם ולצפות בתמונות של אחרים. אבל עם יותר מ 300 מיליון משתמשים, התמונות שלכם עלולות להגיע לאנשים לא רצויים – מה שעלול לפגוע בפרטיות שלכם. הטיפים הבאים יעזרו לכם ליהנות מאינסטגרם, בלי להתפשר על הפרטיות שלכם.
בחודש דצמבר האחרון הודיעה אינסטגרם בחגיגיות שהיא עברה את רף 300 מיליון המשתמשים הפעילים. מדובר ללא ספק בהרבה מאוד משתמשים, וביניהם עלולים להיות אנשים שאולי לא הייתם רוצים שיעקבו אחריכם באינסטגרם.

רגע לפני שאתם משתפים את תמונת האינסטגרם הבאה שלכם, הכנו לכם כמה טיפים שיעזרו לכם להגביר את הפרטיות, ואת ההנאה, באינסטגרם.

1. הפעילו את ה- Private Mode

כל תמונה שאתם מצלמים ומשתפים באפליקציית האינסטגרם נשמרת בזיכרון המכשיר ומתפרסמת בחשבון האינסטגרם שלכם. בברירת המחדל, כל משתמש אינסטגרם אחר יכול לראות את התמונות שלכם, אלא אם כן הפעלת את אופציית ה Private Mode – שמאפשרת רק לעוקבים שאתם אישרתם לצפות בתמונות שלכם.

כדי להפעיל את ה Private Mode כנסו לפרופיל שלכם ולחצו על Edit your profile שנמצא מימין לתמונת הפרופיל. לאחר מכן הסיטו ימינה את הכפתור המופיע מול השורה "Posts are Private". מעכשיו, רק משתמשים אותם אישרתם בתור Followers יוכלו לראות את התמונות שאתם מעלים.

post 133 1

2. חסמו עוקבים לא רצויים

כמו כמעט כל רשת חברתית אחרת, אינסטגרם מאפשרת לכם לחסום משתמשים שאתם כבר לא מעוניינים בקשר איתם. ואם אתם לא מעוניינים שמישהו שכבר אישרתם ימשיך לצפות בתמונות שאתם מעלים, אתם יכולים לחסום אותו בכמה צעדים פשוטים: כנסו לפרופיל שלכם על לחיצה על הדמות בפינה הימינית התחתונה של המסך, ואז על הספרות המציינות את מספר העוקבים שלכם. חפשו את איש הקשר אותו אתם מעוניינים לחסום, כנסו לפרופיל שלו, ואז על כפתור התפריט (שלוש נקודות אנכיות) בפינה הימינית עליונה של המסך ומבין האפשרויות שייפתחו בחרו ב Block User.

post 133 2

3. השתמשו ב Instagram Direct

לא כל תמונה שאתם מעלים לאינסטגרם אתם חייבים לשתף עם כולם. הפיצ'ר 'אינסטגרם דיירקט' מאפשר לכם לשתף תמונות עם אנשי קשר ספציפיים, אותם תבחרו בעת שיתוף התמונה.

חשוב לזכור ששיתוף התמונה עם אנשי קשר נבחרים לא אומרת שאיש הקשר אינו יכול לשתף אותה או להפיץ אותה בכל דרך אחרת לאנשים אחרים, לכן לא מומלץ לשתף תמונות אינטימיות או מפלילות באינסגרם או בכל מקום אחר.

post 133 3

4. הגדירו למי ישותפו התמונות בפייסבוק

אפילו אם הגדרתם את חשבון האינסטגרם שלכם כ"פרטי" (ראו טיפ מס' 1), תמונות שאתם משתפים מהאפליקציה בפייסבוק עדיין עלולות להיחשף לעיניים לא רצויות. על מנת להגדיר מראש מי ייחשף לתמונות האינסטגרם שאתם משתפים בפייסבוק, כנסו ל"הגדרות" של חשבון הפייסבוק שלכם, לאחר מכן בחרו ב"אפליקציות" ואז ב"אינסטגרם". לחצו על "בוחר הקהל" ובחרו באופציה הרצויה ולאחר מכן על "שמור".

post 133 4

5. ותרו על Photo Map

אינסטגרם מאפשרת לכם להציג את התמונות שלכם על מפה באמצעות פיצ'ר הנקרא Photo Map. זה אולי מגניב, אבל מבחינת פרטיות מדובר בפיצ'ר בעייתי למדי שכן הוא חושף את המיקום שלכם – דבר שאולי אתם לא מעוניינים בו. אם אתם לא מעוניינים לחשוף את מיקומכם ודאו שפיצ'ר ה Photo Map מנוטרל.

ניתן גם לשתף חבר >
  • הדפס
  • דוא"ל