rssyoutubefg

איך לזרוק חבר מהפייסבוק מבלי שהוא יידע?

ESET ישראל
05.05.16

הפיד שלכם גדוש ועמוס עד להתפקע באנשים שאתם כבר לא זוכרים איך הם הגיעו אליו או שאתם מעדיפים אפילו לשכוח? סינון חברים לא חייב להיות משימה שכרוכה במתח נפשי ובשריפת קשרים. במספר צעדים פשוטים תוכלו לטהר את הפייסבוק מחברים לא רצויים מבלי לעשות אנפרד שיחשוף אתכם

לכל אחד יש חברים בפייסבוק שהוא היה מת לאנפרד: עובדים מהעבודה הקודמת, קרובי משפחה חטטנים, אקסים שהתעקשו להישאר ידידים, אנשים שכותבים סטטוס כל חמש דקות, אנשים מאפליקציית היכרויות שהעדיפו לעבור לפייסבוק במקום לדבר בטלפון והקשר נקטע אחרי שני משפטים בצ'אט ועוד כל מיני כאלה מהיסודי-תיכון-צבא שלא היה נעים להתעלם מהצעת החברות שלהם. לא מעניין אתכם מה שהם כותבים ולא בא לכם שהם יקראו מה שאתם כותבים. אתם גם מעדיפים שהם לעולם לא יידעו מתי אתם מחוברים כי אין לכם כוח להתכתב אתם. אבל עדיין, למרות שאתם מבזבזים שניות רבות בנבירה בפיד עמוס "שיהיה לכולנו שבוע טוב" ו-"עם היפים שלי", אתם לא מעזים לאנפרד. מה יקרה אם מחר תיתקלו זה בזה ברחוב או במקום אחר? ואולי הקשר ברשת החברתית עשוי לתרום לכם בעתיד? אם מדובר בקרוב משפחה, אז ברור שצעד כזה יגרור לסערה משפחתית סביב השולחן.

אז מה ניתן לעשות כדי להישאר חברים אבל רק באופן רשמי - מבלי לראות, להיראות ולהתכתב? במספר צעדים פשוטים תוכלו "ללכת עם ולהרגיש בלי" - "לזרוק" חברים מהפייסבוק מבלי שהם יידעו, כי הם עדיין יחשבו שהם חברים שלכם. עכשיו לקראת פסח זו גם הזדמנות נהדרת לנקות את הפיד ולהשאיר בו רק עדכונים מחברים אמיתיים.

קודם כל – איך מפסיקים לקבל עדכונים?

תכירו את האח החורג של unfriend – unfollow. הוא ישאיר אתכם חברים אבל אתם לא תראו יותר עדכונים על הפיד מאותו אדם – הא הא! גשו לפרופיל של האדם. בפינה הימנית במעלה הפרופיל שלו, בין message ל-friends תראו שכתוב following – לחצו על החץ והמגירה תיפתח. האופציה השלישית בתחתית היא unfollow. לחצו עליה מבלי לחשוב פעמיים. ניתן לעשות זאת גם כאשר נתקלים על הפיד הכללי בסטטוס של חבר לא רצוי. פשוט לוחצים על החץ בפינה הימנית של הסטטוס, והאופציה השנייה במגירה שתיפתח תהיה unfollow. הפייסבוק יציין בפניכם שלא תראו יותר עדכונים אבל שתמשיכו להיות חברים. זהו, בצעד פשוט עשיתם כברת דרך גדולה!

ועכשיו, איך "החבר" יפסיק לראות סטטוסים שלכם?

למרבה השמחה לפייסבוק יש פתרון להכול – יש פיצ'ר כזה שנקרא "רשימות חברים" (Friend Lists) – אתם יכולים ליצור לעצמכם רשימה אישית של חברים ולבחור לאחר מכן האם לפרסם רק אליה סטטוסים ולהעלות לה תמונות, או נהפוך הוא – להגדיר שאותה רשימה לא תוכל באופן קבוע לקבל עדכונים על הפיד או לראות בוול שלכם את הפרסומים הללו. לחצו על כותרת ה-Friends בטור שנמצא משמאל לפיד. יש מצב שכבר תראו שם מספר רשימות שפייסבוק יצרו באופן אוטומטי על פי מקום עבודה או מוסד לימודים שעדכנתם בפרופיל שלכם. לחצו במעלה הדף על create list.

בחלון שייפתח בחרו שם לרשימה (נגיד: "העאלק חברים היפים שלי")ובשדה מתחת רשמו את כל השמות של האנשים שאתם לא רוצים שייראו סטטוסים שאתם מעלים. אם תשכחו שם כלשהו, תמיד תוכלו לחזור לרשימות החברים שלכם, לבחור רשימה ולעדכן אותה.

לאחר שיצרתם רשימה והוספתם אליה את כל מי שצריך להיות בה, גשו לכם בנחת אל הקיר שלכם לשדה העלאת הסטטוסים. בתחתית השדה מימין למטה יש תיבת post ולצדה כתוב Friends או Public – תלוי מה בחרתם בהגדרות הפרטיות שלכם. לחצו על החץ הקטן ובחרו במגירה שתיפתח ב-More Options. בשלב הבא בחרו באופציה Custom. לכו לאזור של Don't share with והקלידו את שם הרשימה של החברים שאתם לא רוצים שיראו סטטוסים מכם. שמרו את השינויים וצאו מהחלון.

מרגע זה כל סטטוס שתפרסמו לא יגיע לחברים שאינכם מעוניינים, כל עוד התיבה ליד postתהיה על מצב custom. עד שלא תשנו את ההגדרה הזו, תמיד כשתפרסמו סטטוס זה יהיה מצב העניינים.

כמעט סיימנו: כיצד אוכל להיות רואה ובלתי נראה?

מכירים את המתחכמים ששואלים אותם למה התחפשתם בפורים והם אומרים "לדנידין"? בפייסבוק אפשר לעשות את זה ממש בקלות! ניתן להגדיר מיהם האנשים שיראו אתכם תמיד מחוברים, בשעה שכל האחרים לא יוכלו, ולהיפך, להגדיר מי לא יוכל לראות אף פעם. אנחנו נתמקד באופציה השנייה – שהחברים הרשמיים בלבד שלנו לא יוכלו לראות מתי אנחנו מחוברים ולפנות אלינו לטובת התכתבות בלתי רצויה. נכון שכבר יצרתם רשימה של החברים שאינכם מעוניינים שיראו סטטוסים שלכם? עכשיו נגדיר אותם גם בתור קבוצה שלעולם לא תראה אתכם מחוברים. גשו נא אל תחתית רשימת הצ'אט מימין המסמך ולחצו על אייקון גלגל השינויים. לאחר מכן בחרו ב-Advanced Settings.

בחרו באופציה הראשונה בחלון שייפתח – Turn off chat for only some friends והקלידו את שם רשימת החברים הרצויה. לחצו על save.

ולסיום עוד טיפ קטן: נניח שאותו אדם שולח לכם הודעה, למרות שהוא לא רואה אתכם אף פעם מחוברים, אל תפתחו את החלון או תלחצו עם העכבר על שדה הכתיבה במידה והחלון קופץ לנגד עיניכם (אם תלחצו על שדה הכתיבה, אפילו שלא כתבתם מילה, הצד השני יידע מאותו רגע שקראתם והתעלמתם) – לחצו מיד על האיקס למעלה מימין. דבר נוסף שניתן לעשות הוא ללחוץ על גלגל השיניים למעלה בחלון הצ'אט הפתוח, ולבחור ב-Mute Conversation, כך שגם אם אותו אדם ישלח לכם הודעות, אתם לא תראו התראות ולא יקפצו חלונות צ'אט ממנו באמצע החיים.

זהו, עכשיו הכאילו אנפרנד שלכם הושלם!

  • הדפס
  • דוא"ל

השאר תגובה

להשארת תגובה מלאו את השדות הבאים

eset logo footer© כל הזכויות שמורות לקומסקיור בע"מ 2004-2018, נציגת ESET בישראל. סימנים מסחריים אשר בשימוש באתר זה הינם סימנים מסחריים או
מותגים רשומים של ESET spol. s r.o. או ESET, LLC. כל השמות והמתוגים האחרים הם סימנים מסחריים רשומים של החברות הרשומות

עוצב ונבנה על-ידי פרומו - אסטרטגיה שיווקית ופרסום