rssyoutubefg

"חשבון הפייסבוק שלך מושבת": גם אתם קיבלתם הודעה בפייסבוק מסנג'ר?

ESET ישראל
23.04.18

אלפי ישראלים קיבלו הודעה בפייסבוק מסנג'ר המתריעה בפניהם כי חשבונם ייחסם אם לא יאמתו את החשבון עם סיסמא בלינק מצורף. בפועל מה שקורה, החשבון נחטף ולא ניתן לבצע פעולות בסיסיות בחשבון. בימים האחרונים אף משותפת הודעה קולית בוואטסאפ המזהירה מפני מתקפת סייבר על פרופילים בפייסבוק.

הונאה חדשה תוקפת בימים האחרונים משתמשים ישראליים בפייסבוק. מדובר בהודעת הונאה הנשלחת ב-Messenger של פייסבוק, אשר מתריעה מפני השבתת חשבון המשתמש ומבקשת לאמת את החשבון כדי למנוע את ההשבתה. ההודעה נשלחת מטעם FB-Blocking Notifications, מי שאכן מזין את הפרטים של חשבונו, חשבונו נחטף ושמו משתנה ל- FB-Blockıng Notıfıcatıons ולא ניתן לשתף תכנים או לעשות פעולות שונות בחשבון הפייסבוק.

 

facebook messenger scam 1

כך נצפתה ההודעה בפייסבוק מסנג'ר

facebook messenger scam 2

נוסח נוסף של ההודעה

לחיצה על הלינק תוביל לעמוד שמתחזה לאזהרה רשמית של פייסבוק ועל מנת להמשיך בתהליך תועברו לעמוד לוג אין בו תתבקשו למלא טלפון או כתובת דוא"ל וסיסמא ממש כפי שאתם מתחברים לפייסבוק. מי שסיים את התהליך יבחין כי שמו בפייסבוק השתנה וכי הוא מוגבל בפעולות שהוא יכול לבצע בחשבון.

facebook messenger scam 3

בחיפוש פשוט בשורת החיפוש בפייסבוק של הביטוי " "FB-Blockıng Notıfıcatıonsניתן לראות את הכמות של הפרופילים שנפלו בפח של הודעת ההונאה. בימים האחרונים התפרסמו אף פוסטים של ישראלים שנפלו קורבן ומעוניינים לשחרר את חשבונם.

facebook messenger scam 4

facebook messenger scam 6

איך נמנעים?

חשוב לסגל לעצמנו הרגלי גלישה בטוחים ותמיד להטיל ספק, עבור כל השירותים המקוונים שאנחנו צורכים, צריך להישמר מהודעות שדורשות לאפס את הסיסמה גם במייל או מהאתר של הבנק. מומלץ שלא להיכנס לקישורים מתוך הודעות בסגנון הזה, אלא להיכנס בנפרד לשירות דרך האפליקציה או דרך האתר הרשמי, כדי לבדוק אם צריך לבצע פעולה בחשבון.

מה קורה אם כבר נכנסתי ללינק והזנתי את הסיסמא?

במידה וכבר לחצתם על הלינק והכנסתם את פרטי הכניסה לחשבון צאו מחשבון הפייסבוק היכנסו והחליפו את הסיסמא בהקדם האפשרי, כדי להקדים את התוקפים שיתחברו לחשבון ויחליפו את השם שלו ואת הסיסמה. במידה ולא הספקתם והחשבון כבר שונה, דווחו לפייסבוק על כך שחשבונכם נחטף פעולות אלו יאפשרו לכם להשתלט על החשבון בחזרה. בנוסף אנו ממליצים להריץ סריקה של תוכנת אבטחה אמינה לוודא שהמחשב או הסמארטפון לא נדבקו בתוכנות זדוניות.

  • הדפס
  • דוא"ל

6 תגובות

  • קישור לתגובה 10.06.18 פורסם ע"י ESET

    היי ליאורה,
    תוכלי לדווח לפייסבוק על כך שחשבונך נחטף ושינו את שמך בקישור הבא:
    https://www.facebook.com/hacked

  • קישור לתגובה 07.06.18 פורסם ע"י ליאורה מאיר

    שלום, גם חשבוני נפרץ בפייסבוק, החלפתי סיסמא לאחר פניה לקישור שלמעלה.
    עם זאת, איני מוצאת בתמיכה כיצד לבטל את השם FB Blocking Notifications,
    איך אני מחזירה לעצמי את השם שלי?

  • קישור לתגובה 08.05.18 פורסם ע"י ESET

    היי ג'וש,
    ראשית החלף את הסיסמא בהקדם, לאחר מכן דווח לפייסבוק שחשבונך נפרץ בלינק הבא:
    https://www.facebook.com/hacked

  • קישור לתגובה 07.05.18 פורסם ע"י Josh

    גם אני נפלתי כי זו היתה הודעה שנראתה כמו מפייסבוק, כשרצו ל'אמת' גם פרטי אשראי עצרתי. איפסתי סיסמאות וסרקתי אנטיוירוס. נראה מוגן. איך אני מחזיר את שם המשתמש שלי???

  • קישור לתגובה 03.05.18 פורסם ע"י ESET

    היי דבורה, תוכלי לדווח לפייסבוק על כך שחשבונך נחטף ושינו את שמך בקישור הבא:
    https://www.facebook.com/hacked

  • קישור לתגובה 02.05.18 פורסם ע"י דבורה נוה

    אז מה עושים? נפלתי בפח, איך חוזרים לשמי הרגיל בדף? זה מעצבן.

השאר תגובה

להשארת תגובה מלאו את השדות הבאים

eset logo footer© כל הזכויות שמורות לקומסקיור בע"מ 2004-2018, נציגת ESET בישראל. סימנים מסחריים אשר בשימוש באתר זה הינם סימנים מסחריים או
מותגים רשומים של ESET spol. s r.o. או ESET, LLC. כל השמות והמתוגים האחרים הם סימנים מסחריים רשומים של החברות הרשומות

עוצב ונבנה על-ידי פרומו - אסטרטגיה שיווקית ופרסום